5 nasvetov uporabnikom očal

Če nosite dioptrijska očala, vam ona sigurno pomagajo pri opravljanju vsakodnevnih aktivnosti. Ponujamo vam nekoliko nasvetov, ki vam bodo pomagali, da jih ohranjate v vrhunski formi ter kaj narediti, če vam niso pri roki…

 

1. Namestite delček flourescentne tkanine na škatlo z očali, da jo lažje najdete, oziroma otipate sredi noči, neglede na vašo dioptrijo.

2. Če uporabljate enako blagovno znamko šampona in regeneratorja, na eno stekleničko namestite elastično gumico, da lahko na dotik naredite razliko med obema proizvodoma.

3. Očala se najbolje čistijo z materiali iz mikrofibre – kupite več kosov takšne vrste tkanine, narežite jih na manjše dele in jih vedno držite pri roki.

4. Izogibajte se čiščenju očal s sredstvi, ki vsebujejo alkohol, kis, belilo in amonijak, kajti te sestavine bodo uničile površino stekel. Namesto tega lahko uporabite razredčeno sredstvo za pranje posode.

5. Očala vas »ščipajo« za nos ali pa vam ves čas padajo z njega? Položite jih na ravno površino, kot je miza, da lahko primerno namestite oddaljenost med dvema stranema.

Ne morete najti svojih očal, a nič ne vidite? Uporabite tale enostavni trik z rokami, ki deluje.


Prevzeto iz: www.zadovoljna.dnevnik.hr