Barvne kontaktne leče

Barva vaših oči zelo vpliva na to, vas drugi ljudje vidijo, ker barve bistveno vplivajo na razpoloženje ljudi. Če želite ustvariti poseben vtis ali pa s pomočjo vaših oči podajati neko sporočilo, uporabite barvne kontaktne leče, ki spremenijo barvo vaših oči in jih je moč dobiti brez recepta…

Če ne potrebujete nikakršne korekcije vida, lahko dobiti tudi barvne kontaktne leče brez dioptrije.
Pri uporabi barvnih leč pa je vseeno nekaj stvari, na katere moramo biti pozorni. Ob nepravilni uporabi leč je mogoča infekcija ali pa poškodba oči. Nikoli ni vredno tvegati zdravje vaših oči, zato da bi zamenjali njihovo barvo.
Prva stvar, na katero morate biti pozorni, je, da si priskrbite leče od zanesljivega oz. poznanega proizvajalca. Ali od proizvajalca, ki je znan po svoji kvaliteti, kot npr. AC leče, ali pa neposredno od svojega oftalmologa. Da bi dobili prave leče, boste za to po vsej verjetnosti potrebovali recept za pripomočke za korekcijo vida. Opraviti morate pregled pri oftalmologu, ki vam bo določil višino dioptrije, poleg tega pa boste pri njem opravili testno nošenje leč. Vsako oko je različne velikosti in oblike, zato morate preizkusiti, katere leče vam ustrezajo.
Seveda svojih leč nikoli ne smete deliti z drugimi, saj je ravno tovrstno početje eden glavnih vzrokov za nastanek očesne infekcije. Vsak par leč je namenjen le eni osebi.

Barvne leče so povsem zanesljiv in varen pripomoček, če jih uporabljate pravilno. Pozorni bodite le na navedena opozorila. Nekaterim ljudem kakršnakoli vrsta kontaktnih leč povzroča draženje očesa. Včasih je potrebno le nekaj časa, da se oko nanje navadi. Kupite lahko leče različnih barv in efektov (npr. takšne za noč čarovnic).
Kontaktne leče lahko ceneje dobite z nakupom prek spleta, saj spletna prodaja nudi določene popuste, seveda pa vse to lahko storite šele po pregledu pri oftalmologu. Ponekod lahko dobite popust tudi, če kupite več parov leč naenkrat. Nekatere trgovine vam leče celo brezplačno dostavijo preko navadne pošte.
Kontaktne leče lahko uporablja praktično vsak in so odličen pripomoček za ustvarjanje posebenga vtisa pri ljudeh. Oči povedo veliko o osebi, zato vam kontaktne leče pomagajo ustvariti želen vtis na določeno osebo ob poslovnem srečanju ali pa prvem zmenku.

Povzeto po: http://ezinearticles.com