Hitropotezna juha za boljši vid!

Zmanjšajte zvišani očesni pritisk, upočasnite poškodbe očesa, povezane s staranjem in zmanjšajte tveganje pred očesno mreno, tako da uživate hrano, ki je bogata z vitaminoma A in C, katera se na primer nahajata v korenju in v limoni. Poskusite tale recept za fino juhico, ki izboljšuje vaš vid…

Sestavine:

  • 1 žica rastlinskega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 8-12 korenčkov
  • 2 žlici naribanega korena ingverja
  • 50 gramov riže
  • 800 ml zelenjavne ali piščančje osnove
  • 2 žlici sveže ožetega limoninega soka
  • sol in poper po želji
  • sveži peteršilj za okras

 

Priprava:

  1. V veliki posodi zagrejte olje na umirjeni temperatur. Dodajte narezano čebulo in jo dušite približno 3 minute, dokler ne omehča.
  2. Dodajte očiščen korenček, narezan na kocke in ingver. Dušite še približno 5 minut, dokler zelenja ne začne mehčati. Tedaj dodajte riž.
  3. Vlijte osnovo in jo kuhajte dokler ne zavre. Potem zmanjšajte temperaturo na zmerno in kuhajte še približno 20 minut, dokler se korenček in riža ne skuhata do konca.
  4. Pri koncu kuhanja iz lonca odstranite korenček, zmiksajte ga v kašo s pomočjo mešalnika ter vrnite nazaj v posodo, da se poveže z ostalimi sestavinami.
  5. Juho Začinite s soljo in poprom ter limono. Servirajte jo skupaj s sveže narezanim peteršiljem.

 

139_juha-mrkva-300x152

Dober tek!

Dodatni nasvet:
Tako pripravljena juha lahko stoji v hladilniku 2 dni.
Prevzeto iz: www.punkufer.hr