Izberite najboljša očala za to poletje!

Odkrivamo vam kateri detajli so pomembni pri nakupu sončnih očal…

 

 

 

BODITE POZORNI NA KOTE

Če imate okrogel obraz, izberite štirioglate okvirje, če pa imate štirioglato brado in visoko čelo, vam bodo lepše pristajali okrogli modeli očal. V primeru, da imate srčast obraz (takšen na katerem so jagodice širše od same brade), pa lahko nosite skoraj vse modele.

ZAŠČITITE SE!

Stekla bi morala vašim očem nuditi 99 % zaščito pred škodljivim sončnim zračenjem.

Večina kvalitetnejših sončnih očal ima prav takšna stekla, toda kljub temu bi bilo pametno pred nakupom preveriti ta podatek na deklaraciji. Prav tako, obstajajo očala s stekli, ki imajo posebno zaščito, kar jih naredi odpornim na vodo in olje – zelo praktičen detajl, ko ste na plaži.

POPOLNO PRILEGANJE

Ko preizkušate očala, se nasmejte! Ona se pri temu ne bi smela premikati. Večina očal z metalnimi okvirji imajo t. i. nosnike, zahvaljujoč katerim očala idealno ležejo na vaš nos.

Plastična očala nimajo tega dela, zato je potrebno poizkusiti več modelov, dokler ne najdete tistega, ki vam odgovarja.

NAJ TRAJAJO

Če imate navado dvigovati očala na teme (kot obroč za lase), ročaji lahko popustijo. Vendar jih lahko odnesete do optika, kjer ste jih kupili – tam vam jih bodo brezplačno učvrstili.

Pozornost usmerite tudi na etui. Najboljši so čvrsti etuiji, če pa so oni nespretni za vašo torbico, kupite etui iz mikrovlaken.

Za čiščenje očal uporabljajte posebno krpico od mikrovlaken. Zrnca peska na majici, če jo uporabljate za brisanje stekel, bi lahko poškodovala stekla.


Prevzeto iz: www.vecernji.hr