Izberite očala za mlajši videz

Vas vaša očala postarajo? Z izbiro pravih okvirjev lahko odstranite leta z vašega obraza…

Ne glede na to ali potrebujete očala za branje ali z njimi samo želite skriti gube na očeh, vložite v katerega od teh modelov, ki vam bodo v trenutku podarili mladosten videz.

Uokvirite nebeško modre oči

Če želite poudariti modre oči, potrebujete debelejši modri okvir, pravi Ashley Turen, ustanovitelj A. Turen butika v New Yorku. »Takšni okvirji posnemajo učinek šminke in poudarjajo oči, tako da ni potrebe po maskari.«

Poskusite nekoliko večji okvir kvadratne oblike, stil, katerega Turen priporoča za podolgovate obraze. »Večji okvir bo dodal širino in uravnovesil vaš obraz«, pravi Turen.

Zmehčajte kvadratne obraze

Iščete okvirje z zaobljenimi robovi, da bi ublažili kvadratno obliko obraza. »Zamislite si Demi Moore s seksi piflarskimi očali«, pravi Turen. Črni okvirji bodo poudarili temne lase in oči.

Bodite kul

Če iščete neopazne okvirje, se odločite za tenke in nevsiljive okvirje, kot so ti, z mehkimi, okroglimi žicami. Ti subtilni okvirji bodo ostali neopazni, usmerjujoč pozornost na vaše oči, barve lešnika.

Poudarite ličnice

Za definirane ličnice kupite krajše okvirje z zvrnjenimi robovi, pravi Turen. »Oblika mačkastih oči daje iluzijo trenutnega faceliftinga in poudarja strukturo kosti.«

Zlati

Aviator okvirji so brezčasni klasik za vsakogar, ki drži do trendov. Efekt povečajte z zlatimi okvirji in lečami barve konjaka. Aviatorke univerzalno laskajo vsaki obliki obraza in ne bodo nikoli izšle iz mode.

Dodajte »bling« efekt

Mačkaste oči so v zadnjih letih ponovno hit, idealne pa so tudi za mladosten-šik videz. »Dodajte malo zlatega okrasa in – voila – instant postanete zvezda starega Hollywooda«, pravi slavni stilist Eric Himel. Mačkasti okvirji bodo zmehčali vsak obraz, tiste z zvrnjenimi robovi pa bodo okrepile ženstven videz.

Spremljajte trende

Ray Ban Clubmaster sončna očala laskajo vsem oblikam obraza in dajejo mlad hip videz, pravi Himel. »Za klasičen videz se držite črne ali zelenkaste barve, ki se bo idealno vklopil tudi z enostavno športno majico ali malim črnim krilom.«

Izpopolnite svoje barve

Zaščitite svoje oči pred intenzivnim UV sevanjem z Retro Super Future People Glasses modelom v barvi Light Havana. »Barva teh sončnih očal lepo paše z lasmi barve meda ali plavimi lasmi«, pravi Turen.

Bodite pogumni

Preveliki okvirji predstavljajo izziv za večino oblik obraza, toda nekaj jih  vam bo popolnoma pristajalo, pravi Himel. Garantirano boste pobrali vse komplimente te sezone.

Poudarite silhueto

Če imate ozek obraz in imate radi zaobljene okvirje, razmislite o paru funky očal, kot so ta zgoraj. »Temu jaz rečem ‘zmeda okvirja’«, pravi Himel. »Istočasno je  zaobljen in kvadraten.«

Pogumni kačji okvirji

»Okrogli okvirji so zelo moderni te sezone, toda niso za vsak obraz«, pravi Himel. »Te oblike se držite, če imate okrogel obraz.«

Glamurozne

Kombiniranje materialov, kot je želvovina in brušeno zlato, ustvarja pravi glamurozni občutek.

Prevzeto iz: http://www.goodhousekeeping.com/