Izberite okvir očal glede na barvo vaših las

Barvi las in kože sta pomembna faktorja pri izbiri okvirjev za očala…

Kostanjeva barva las
Poskušajte odražati toplino vaše naravne barve z rdečkasto-rjavo, zlato, bakreno ali zeleno-rjavo barvo. Zeleni in rjavi okvirji bodo odgovarjali barvi vaših oči. Izogibajte se hladnih barv, razen če želite ustvariti močan vtis z drznim kontrastom.
Blond barva las 
Poskušajte kombinirati enostavne barve in stile, da z njimi ustvarite dostojen vtis. Eksperimentirajte z barvami, ki tonu vaše kože dodajo toplino. Izogibajte se temnih, težkih stilov, hladnih barv, kot so na primer toni modre in zelene barve ter svetlo kovinske barve. Če vam lasje pogosto porumenijo, se izogibajte roza in jantarnim tonom.
 
 
Svetlo rjava barva las
Poskušajte lahke stile z bronastimi odtenki in ostalimi toplimi metalnimi barvami. Izogibajte se temnih, težkih stilov, hladnih barv in svetlo kovinskih barv.
Temno rjava barva las
Poskusite, kako vam pristojijo kovinski okvirji v antično srebrnih ali zlatih odtenkih, poleg tega pa poskusite tudi okvirje svetlo rjave barve. Izogibajte se pastelne ali pa zelo temne barve.
Črna barva las
Poskusite nekaj kovinskih okvirjev, še posebej tiste enostavnejše oblike in barve. Izogibajte se svetlih barv, razen če želite ustvariti močan vtis.
Temno siva barva las
Poskusite svetle kovinske ali plastične okvirje. Izogibajte se težkim temnim okvirjem.
Svetlo siva barva las
Poskušajte izbrati okvirje izrazitih barv – barva kositra ali kovinski stili.
 
 
Povzeto po: www.monokl.hr