Šolski center Rogaška Slatina – poklic tehnik optik

Šolski center Rogaška Slatina je edina šola v Sloveniji, ki izobražuje za pridobitev poklica Tehnik optik. Poleg rednega srednješolskega programa tehnik optik, se na šolskem centru vsako leto prireja izobraževanje za odrasle za pridobitev istega poklica.

 Redni srednješolski program tehnik optik

Cilj programa tehnik optik je izobraziti dijake z dovolj širokim strokovno-teoretičnim in praktičnim znanjem s področja očesne optike.

Ob koncu šolanja dijak:

– zna uporabnikom očal svetovati pravilno izbiro, uporabo in nego korekcijskih ter sončnih in športnih očal,

– zna izdelati, vzdrževati in popravljati vizualne pripomočke,

– pozna delovanje in uporabo optičnih instrumentov,

– ima mora dobro razvite drobno motorične spretnosti ter obilico znanja s področja fizike, matematike, anatomije in fiziologije očesa in tehnologije,

– ima izgrajen pozitiven odnos do strank,

– je usposobljen za samostojno in timsko delo v optični delavnici.

 

Več o programu tehnik optik si oglejte tukaj

Predmetnik programa tehnik optik si lahko ogledate tukaj.

 

Izobraževanje odraslih

Zaradi vse večjega števila optičnih delavnic po vsej Sloveniji, je situacija na trgu delovne sile za optike zelo ugodna, povpraševanje po ustrezno izobraženih kadrih pa izjemno.  

Zaradi tega na Šolskem centru Rogaška Slatina vsako leto organiziramo tudi vodeno samoizobraževanje za pridobitev poklica TEHNIK OPTIK.

Predavanja in vaje so organizirani ob petkih popoldan in soboto dopoldan, kar je po naših izkušnjah  najugodnejša in najučinkovitejša organizirana oblika izobraževanja.

Za vse, ki pa že delajo v optiki, smo pripravili pestro in zanimivo ponudbo programov dodatnega usposabljanja. Cilj vsakega dobrega optika je zadovoljna stranka in tukaj zagotovo lahko pomagamo. Programi so namenjeni tudi demonstratorjem, zastopnikom proizvajalcev optičnih materialov in aparatur in prodajalcem v trgovinah z optičnimi pripomočki.

 

Več o možnostih izobrazbe za poklic tehnik optik v sklopu izobraževanja odraslih si oglejte tukaj in tukaj.

Več o programih dodatnega usposabljanja si oglejte tukaj.