Opti 2016: igra kart za optike

Manj kot dva meseca nas delita od največjih optičnih sejmov na svetu…

Štiri dvorane, 550 razstavljavcev, neskončno novosti. Ena od novosti, »!Hot area« v dvorani C1, bo obiskovalcem prinesla številna presenečenja. Tu se bo predstavilo 60 neodvisnih modnih znamk, s svojimi novimi dizajni. V dvorani C1 bo udeleženih celo 100 dodatnih podjetij, ki bodo zaokrožili paleto proizvodov. Obisk opti stojnic bo v januarju prioriteta vsem lovcem na trende. Vse se jih bo lahko našlo v !Hot področju. Šestnajst novincev bo predstavilo svojo definicijo vrhunskega dizajna očal. Razen tega, bo pet podjetij izkoristilo opti stojnice kot odskočno desko in prvič predstavilo nove dizajne v letu 2016. Z namenom spoznavanja starih in novih razstavljavcev bi vsakdo moral odigrati opti igro kart pred obiskom sejma.

Opti boksi so mesta za nenavadne in še nikoli videne kreativnosti. Prvič se bo prostor za »mlado industrijo« lahko našel v dvorani C1. Po preselitvi v to dvorano, se je število proizvajalcev dvignilo na 16. Oni prihajajo iz Nemčije, Italije, Francije, Španije, Danske in Nizozemske. Obiskovalci bodo od 15. do 17. januarja spoznali sledeča podjetja: Glasses Manufactory S*, Code ADN SAS (Brend: iHUMAN), Dabrach, Dick Moby, Dima 2001 s.r.l (Brend: David Marc), D.T. SRLS, Emian Böhe sunčane naočale, housebrand, iolani eyewear, NVU, Projekt Samsen, Reinke Eyewear, Stefan Kästner, You Mawo GmbH ter wood and cotton. Obiskovalci se prav tako lahko veselijo nastopom vseh predstavnikov z lanskega sejma, med katerimi so Hapter, Isla Calavera, Clement Gouverneur, EYECON kot tudi paperstyle. Njihove stojnice bodo premierno predstavljene v dvoranah C1 in C4.

Pravila opti box igre

Igro kvarteta za dva igralca sestavlja 12 kart, 12. karta pa je joker (paperstyle). Po mešanju, vsak igralec dobi šest kart. Igralec, ki ni mešal kart, začenja z igro, tako da prebere število ene od kategorij na svoji najvišji karti. Igralec z višjo vrednostjo v tej kategoriji je zmagovalec. Zmagovalec pospravi obe kartici na dno kupčka svojih kart. Če izbrana kategorija pravi K.A. (N/A ali ne obstaja), potem zmaguje karta, ki ima v tej kategoriji prikazano številko. Če imata oba igralca enako vrednost v izbrani kategoriji, oba položita svojo karto v sredino. Tisti ki je na vrsti, določa kategorijo. Kdor ima večjo vrednost, v tem primeru zmaguje ter pobere te karte in karte iz predhodnih krogov. Prvi igralec, ki zbere vse karte je zmagovalec opti box igre.

Ta igra je posebej popularna med otroci, izumil pa jo je Nemec Werner Seitz 1952. leta. Možno jo je bilo kupiti za 2 marke in 90 centov, v trgovinah pa se je pojavila v izvirni avtomobilski temi.

Več informacij: Opti v novi podobi

Opti internetna stran: www.opti.de