Opti v novi podobi

Mednarodni sejem optike in dizajna – opti, se bo odvijal med 15. in 17. januarjem 2016, v Münchenu…

Tri novosti, en nov prostor – dvorana C1, ki se razprostira na približno 1.800 kvadratnih metrov, bo zasijala v povsem novi podobi! !HOT prostor bo nov središčni del dvorane, drug dom neodvisnim in modnim znamkam. Opti boksi, ki se bodo preselili iz dvorane C4 v dvorano C1, so središče fokusa v tem delu. Število Opti boksov je prav tako novost. V letu 2016 se bo povečalo z 12 na 16. !HOT prostor bo vseboval nacionalne in mednarodne znamke. Med 15. in 17. januarjem 2016 bodite pripravljeni za spektakularno premiero popolnoma nove dvorane C1.

!HOT je nov prostor v dvorani C1

Kratica HOT pomeni Home of Optic Talent (dom za talente v očesni optiki). Talent v tem smislu manj predstavlja starodavni grški pomen za težo in denarno enoto (“tálanton”), bolj pa se lahko poveže z Oxfordsko definicijo, ki pravi da ima talent “naravno kapaciteto za uspeh v neki od mentalnih ali fizičnih sposobnosti”. Talent na področju očesne optike, pa bo našel svoj novi dom na opti sejmu.

Opti v novi podobi

Oblikovalci in proizvajalci neodvisnih in modnih znamk bodo predstavili svoje izdelke v ti. !HOT prostoru. »Z novim !HOT prostorom smo končno implementirali dolgo načrtovano združitev z dizajnom v dvorani C4. Glede na približno 95 odstotkov ponovljenih aplikacij YES! podjetij in povečanje povpraševanja po novih znamkah na letnem nivoju, smo se odločili, da bomo naredili ta novi prostor«, pravi Bettina Reiter, voditeljica projekta sejma opti. »Razen obstoječega 2009 YES! prostora v dvorani C4, se bo drugo, novo tržišče odkrilo z !HOT prostorom. Razen tega, !HOT in YES! znamke so bratje in sestre po duhu. To je zaradi dejstva, da vsi okvirji razstavljeni v teh dveh prostorih predstavljajo neodvisnost, rokodelstvo in filozofsko zmes oblik, stilov in funkcij, kot tudi svojega oblikovalca, ki lahko izdelek predstavi s svojim imenom.« V letu 2016 bo Walk of Frame ponovno deloval kot povezava med !HOT prostorom in dolgoletnimi znanimi znamkami v dvorani C1, kot je Safilo, Marchon, EBM ali Michael Pachleitner Group. Dolgi panel bo središčno dogajanje za komunikacijo in izmenjavo med obiskovalci. Ob vsem tem, bodo Opti noviteti lebdeli v kristalnih kroglah nad glavami obiskovalcev.

S preoblikovanje dvorane C1 so Opti boksi preseljeni iz dvorane C4 v !HOT prostor. V letu 2016 bo dostopnega več prostora za dizajnerske pop zvezde prihodnosti. Do sedaj se je lahko na najbolj zaželena mesta na sejmu prijavilo le dvanajst star-up podjetij, letos pa se jih bo med 15. in 17. januarjem 2016 predstavilo kar šestnajst. Elegantni, moderni, originalnega stila – takšne bokse lahko obiskovalci pričakujejo na sejmu Opti 2016. Opremljeni so z veliko lesa, lestencem, dizajnerskimi stoli ali svetlečimi vitrinami za okvirje. Kriteriji prijave za Opti bokse ostajajo nespremenjeni. Glede na to je prijava možna le za start-up podjetja ustanovljenih po 1. januarju 2013.

 

PR kontakt: Dr. Patrik Hof, voditelj za medije

T +49 89 189 149 160
F +49 89 189 149 169
presse@ghm.de
www.opti.de